söndag 22 november 2009

Svenska tjejerna vann World Cup-stafett!

Vilken härlig seger det blev när Sverige vann World Cup-stafetten i skidor i norska Beitostölen! Alla fyra tjejerna gjorde mycket bra ifrån sig. Anna Olsson var med bland i första klungan under hela första sträckan. På andra sträckan körde Virpi Kuitunen hårt och drog ifrån ordentligt. Sara Lindborg hade det ett tag riktigt svårt, men hon kom igen och avståndet var inte ointagligt. Hon kunde ge Anna Haag en fjärdeplats i utgångsläge på tredje sträckan. Anna körde riktigt bra, och gav Charlotte Kalla ett bra läge i sällskap med Norge. Men det var inte vem som helst som Charlotte fick möta. Det finns enklare skidlöpare än Aino Kaisa Saarinen och Marit Björgen att möta på en sistasträcka i en World Cup-stafett. Men i värsta uppförsbacken satte Charlotte fart, och de andra hade ingen chans! Hon tyckte inte att hon gjorde ett ryck:
- Jag ville bara grilla dem lite!

Både Björgen och Saarinen blev dock helt stekta.

Bilderna när en storleende Charlotte Kalla spurtar i mål och hamnar i kramkalas med sina lagkamrater, kommer jag sent att glömma.

Fotot är hämtat från http://www.svd.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ungern - Schweiz 1-3

Schweiz dominerade matchen mot Ungern med mycket vasst anfallsspel. Matchfakta: (12) 0-1 Kwadwo Duah (45) 0-2 Michel Aebisher (66) 1-2 Barn...