lördag 1 december 2012

Hammarby - Sandviken 6-4

Oj, vilket spel Hammarby inledningsvis visade upp mot ett ovanligt blekt Sandviken. Varenda spelare i Hammarby verkade vilja vara först på bollen, medans SAIK-arna mer ägnade sig åt att tjata på domarna, skälla på varandra och ägna sig åt efterslängar. Halvtidsledningen 3-0 var helt rättvis. I början av andra halvlek fick Hammarby en straff, och fick chansen att dra ifrån. X-et missade, och istället kunde Sandviken göra sitt första mål. Sen blev det lite ställningskrig, där Sandviken chansade vilt. Vad skulle de göra? De var nära att lyckas. I 83:e minuten blev det 4-3, och det kändes oroligt. Men då steg Misja Pajskin in i handlingen med två snabba mål. Det är så kul att se Hammarby i år, där så många spelare är med i liret och bidrar. X-et fick priset som matchens lirare, men det var nog mest för hans tre mål. Många andra kunde fått priset. Adam Giljam var åter igen glänsande. Andreas Bergwall kan knäcka vilket anfall som helst, med sina räddningar. Matchfakta: (03) 1-0 Stefan Erixon, (19) 2-0 Stefan Erixon, (28) 3-0 David Pizzoni Elfving, (53) 3-1 Christoffer Edlund, (55) 4-1 Stefan Erixon, (60) 4-2 Erik Pettersson, (83) 4-3 Johan Östblom, (86) 5-3 Misja Pasjkin, (86) 6-3 Misja Pasjkin, (94) 6-4 Johan Löfstedt. Publik:3.665