lördag 19 november 2016

Hammarby dam - Västerås

I hemmapremiären i Elitserien Dam förlorade Hammarby klart mot Västerås Dam. Matchen slutade 2-7, efter 1-4 i Halvtid. Bajens mål gjordes av Malin Helgman och Anna Fosselius.
Historien upprepar sig verkligen i matcherna mellan Hammarbys damer och Västerås damer. Hemmalaget känner press och gör misstag, som bortalaget snart utnyttjar. Första halvlek startade i rena ställningskriget. Men snart satte Linda Lohiniva igång, med att ställa till problem för Hammarby-tjejerna. Det var alldeles för många enkla misstag i Hammarbyförsvaret, som Linda utnyttjade. Hammarbys offensiva spel var också stressat. Några solokörningar från Hanna Brusberg och Anna Widing fångades in av Västerås täta försvar.

Hammarby började andra halvlek i full fart, och hade viss press på Västerås. Men mitt i pressen slarvade Hammarbyförsvaret i en Västeråskontring. Västeråsspelare föll i straffområdet, och domaren dömde straff och 1-5 var ett faktum. Detta stressade upp Hammarbys spel igen, och Västerås kunde sedan med hjälp av kontringar öka på ledningen.

/Ulf Hansson

Hammarby – Västerås 2-7 (1-4)
0-1 Linda Lohiniva (5)
1-1 Malin Helgman (13)
1-2 Linda Lohiniva (18)
1-3 Linda Lohiniva (19)
1-4 Linda Lohiniva (36)
————————————————–
1-5 Malin Persson (54)
1-6 Malin Persson (72)
1-7 Linda Lohiniva (73)
2-7 Anna Fosselius (84)

Publik: 160
Hörnor: 8-3
Utvisningar: Hammarby 2×10; Västerås 1×10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dubbelseger för Tove Alexandersson

 Häromdagen vann hon i en finsk deltävling i världscupen långdistans överlägset med över 4 minuter. Idag följde hon upp med seger i medeldis...