onsdag 10 december 2014

Hammarby - Villa 6-2

Äntligen fick jag se Hammarby vinna på Nya Söderstadion! Varför man ska flytta en match från härliga Zinkensdamm till en inte inkörd tävlingsarena är en gåta. 3.547 åskådare på en arena som rymmer nära 10 gånger så mycket känns tom. Högtalaranläggningen är tom sämre än Zinkensdamms! Varje bandyarena jag besökt sedan början på 60-talet har haft matchtavla, där man kan följa hur övriga matcher går. Detta klarar inte Tele2 2014!

Tillbaka till matchen!
Villa börjar starkast, och Hammarbys försvar ser virrigt ut. I de första 10 minuterna har Villa 3 öppna chanser, men Hammarbys målvakt Patrik Hedberg gör otroliga räddningar. Efter hand tar Hammarby över matchen, och kan rättvist ta ledningen i halvtid med 2-0.
Andra halvlek börjar åter igen Villa starkt. 2-1 på hörna, och Hammarby är i gungning. Åter igen är det Patrik Hedberg, som sätter stopp för Villas målförsök. Sakta men säkert drar sen Hammarby ifrån till en säker 6-2-seger.

Patrik Hedberg får rättvist priset som matchens lirare.