lördag 30 juni 2012
Moa Hjelmer vann EM-guld!
Moa gjorde en mycket stark insats genom att gå till final. Hennes sätt att springa semifinal gjorde att vi började hoppas på en medalj. Men att hon överlägset skulle vinna 400 meter i EM, det trodde vi inte. På nya svenska rekordtiden 51.13! Härligt kämpat!
Göran Greider : Ingen kommer undan Olof Palme
Göran Greider har en kluven, men i grunden positiv inställning när han beskriver Olof Palmes gärning. För att få underlag till denna bok har Greider besökt viktiga platser för Olof Palme; Östermalm, Vällingby, Gamla Stan och Sveavägen. Under promenader kring dessa platser funderar han över Olof Palme-citat samt tidigare böcker och skrivningar över en av Sveriges största statsmän någonsin. Välskrivet, intressant och lättläst!
Emma Green tog EM-brons
Emma Green Tregaro är en mästerskapstjej. Vid stora mästerskap skärper hon sig, och tar ofta medalj. Många säger att ett EM under ett OS-år inte förslår, men likväl är det ett stort mästerskap.
Danat ur havsvågor
I samband med firandet av Ålands självständighetsdag 90 år, framförs ”Dånat ur havsvågor” i Mariehamns Stadshus. Ålands historia gås igenom med enorm fart, och på ett skickligt och roligt sätt. Många historiska personer möter vi; vikingarna i Saltvik, 1400-talets danskar, Gustav Vasa, Drottning Kristina, Gustaf III, Gustav V, Julius Sundbom, Carl Björkman, Jan Sundberg, samt flera ryska, franska, finska, engelska och svenska soldater. Resp. nationalitet åskådliggörs på ett humoristiskt sätt. En del karikatyrer är riktigt roliga. Roligt var när finnarna skulle beskrivas. Då gapskrattade ålänningarna. Att hinna med så här mycket på 90 minuter, är fantastiskt. Mycket bra och lärorik teater.
Mons Kallentoft : Den femte årstiden
De fyra årstiderna tog slut för Mons Kallentoft, så han var tvungen att hitta på den femte. Böckerna om kriminalinspektör Malin Fors är alltid lite speciella och mycket spännande. Nu tycker jag dock att Kallentoft lite börjar fastna i sina böckers upplägg. Jag ser gärna fram mot fler böcker med Malin Fors i huvudrollen, men de långa episoderna med tankar från både levande och döda börjar bli tröttande.
Clint Eastwood : Unforgiven
Unforgiven eller ”De skoningslösa” är en typisk gammal Clint Eastwood-western. Han och Morgan Freeman är totalt chanslösa, när de ska hjälpa några prostituerade i ett hopplöst läge i sin stad Big Whiskey. Sheriffen spelad av Gene Hackman, är utstuderat rå och hatar fiender i sin stad. Det är lätt att döma ut liknande filmer som skräp, men här finns ändå något speciellt med Clint Eastwoods filmer. Helt klart sevärt!
August Strindberg : En dåres försvarstal
2012 är ju det år som Stockholm firar August Strindberg. Då hör det väl till att man läser en Strindberg-bok under semestern! Jag valde ”En dåres försvarstal”. Första halvan av boken är en lång upprepning av hur synd det är om August att han är kär i en gift kvinna, som han inte kan få. Den andra halvan är en lång upprepning av hur jävlig denna kvinna är, när han gift sig med henne. Är denne författare verkligen en föregångare, som vi ska fira? Han är sjuk ofta pga. av hennes sätt att vara. Men han blir fort frisk. Hon låtsas vara sjuk. Vad är skillnaden? August Strindbergs sätt att se på kvinnan kommer i slutet på boken. Jag citerar ”Kvinnan,ett nödvändigt bihang till mannen, hans andliga skapelse, har inte rätt till den äkta mannens rättigheter, därför att hon inte alls utgör av mänskligheten annat än numeriskt; proportionellt omfattar hon endast den sjätte sjättedelen.” Jag kommer inte att hedra denne författare i år.
Blåsningen
Denna klassiker från 1974 vann sju Oscars, bland annat som bästa film. Trots att Blåsningen är 38 år håller filmen fortfarande. Man blir blåst ännu en gång, fast man vet slutet. Paul Newman och Robert Redford bildar ett fantastiskt radarpar. Scott Joplins piano bildar musiktema, som blivit historiskt. Av alla filmer jag sett, är Blåsningen en av de bästa. Om 10 år tänker jag bli blåst igen.
Maratonlopp i Stockholm under 100 år
I samband med 100-årsjubileet för Stockholmsolympiaden 1912, har denna bok givits ut. Här finns mycket intressant information kring de maratonlopp, som gjorts i Stockholm. Till exempel får man reda på att:
· Första SM gick på Idrottsparken (placerad vid Stockholms Stadion) år 1910. Man sprang 100 varv på löparbanan.
· 1912 var marathonsträckan exakt 40 mil. Först 1920 beslutade man om att sträckan skulle vara exakt 42.195 meter.
· 500 Göteborgare tog farväl av marathonvinnaren Kennedy Kane McArthur, när han med båt lämnade Sverige efter OS i Stockholm. McArthur blev otroligt populär i hela Sverige efter sin seger.
Ålands sjöfartsmuseum
Mariehamn har i år begåvats med ett ombyggt Sjöfartsmuseum, som är riktigt bra. Vi tillbringade nära två timmar, när vi gick runt och fick en bra blick över hur sjöfartslivet på Åland har varit och är. Förra museet var ganska trångt och rörigt. Det nya har stora ytor, och är pedagogiskt uppbyggt. Redan 1920 började sjökapten Carl Holmqvist att samla nautiska föremål. 1954 öppnades Sjöfartsmuseet. I år blev det alltså dags för en utbyggnad och ansiktslyftning. I anslutning till Sjöfartsmuseet ligger museifartyget Pommern.
Ålands fotografiska museum
Åter igen har vi besökt Olle Strömbergs fotografiska museum på Åland. Vi har varit här flera gånger, men varje gång blir man lika överraskad. Hur mycket information och material kring foto, ljud och film har han egentligen? Hela tiden tycks materialet fyllas på. Olle är mycket inspirerande att lyssna på, när han beskriver sina guldklimpar.
Sensationsseger för Martin Vaculic
Grand Prix i Gorzow gav spännande resultat. Årets VM-tävling blir allt mer oviss. Alla slår alla. Nu vann Martin Vaculic, som är ersättare för Jaroslaw Hampel. Favoriter som Jason Crump och Nicki Pedersen var helt borta. VM-ställningen efter sex körda tävlingar är:
1. Greg Hancock 87 p. 2. Jason Crump 78 p. 3.Chris Holder 78 p. 4. Nicki Pedersen 72 p. 5. Tomasz Gollob 64 p. 6. Fredrik Lindgren 63 p.
Robert Ludlum : Lasarus hämnd
Den mystiske Lasarus planerar att förinta mänskligheten. En hel världs står handfallen. Men överstelöjtnant Jon Smith, och hans två vänner fixar allt. Robert Ludlum är sig lik, även om ”Lasarus hämnd” är skriven i samarbete med Patrick Larkin. Mycket handlar om avancerad nanoteknik, våldsamma stridigheter och politiska intriger. Men denna bok är ändå mycket underhållande.
Carolina Neurath: Den stora bankhärvan
Boken om Hagströmer & Qvibergs uppgång och fall är lättläst, spännande och informativ. Carolina Neurath är ekonomijournalist på Svenska Dagbladet, och skriver på ett tydligt, konkret sätt. Bit för bit analyser hon hur samarbetet mellan Sven Hagströmer och Mats Qviberg byggs upp och raseras. Jag har själv mött dessa herrar tillsammans vid en del möten, och har aldrig förstått att så olika personligheter lyckats så bra. Men tydligen handlade det mesta om vilda spekulationer, som byggde upp stora vinster i s.k. tradinghandel. Det otäcka i boken är hur Mats Qvibergs genom sitt diktatoriska sätt, styr HQ Bank mot undergången utan att man vågar ifrågasätta. De som ifrågasätter, avpolletteras. ”Den stora bankhärvan” är ett mycket viktigt dokument, som borde användas i ekonomiutbildning i framtiden.
Alfred Hitchcocks Psycho
Onsdagen var ledig från EM-fotboll. Då valde vi att titta på DVD-film. Det blev Alfred Hitchcocks klassiska rysare Psycho. Även om denna film är svartvit och 52 år gammal, håller den fortfarande som storfilm. Det är action, bra filmmusik, spännande drama och överraskande slut. Denna film har det mesta.
Skådespelare:
Anthony Perkins, Vera Miles, John Gavin, Janet Leigh.
Björn Hellberg : Sankte Per
Björn Hellberg har en förmåga att skriva intressanta deckare på ett enkelt sätt. Han avslutar varje kapitel, så man känner sig tvingad att fortsätta läsningen. Staden drabbas av det ena mordet efter det andra. Kommissarien Sten Wall ligger som vanligt i, för att jaga lösningen. Efter många vinklingar hit och dit, inser man vem mördaren är. Spännande, och bra!
Sverige – Frankrike 2-0
Äntligen slog Sverige till, och visade vad vi kan. Efter en bedrövlig match mot Ukraina och en hyfsat match mot England, visade Sverige upp sitt rätta jag mot Frankrike. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av de snyggaste och skickligaste mål jag sett. Sebastian Larsson följde upp med ett hårt skott rakt upp i nättaket, som lika gärna kunde ha gått högt över. Men Sverige vann med 2-0. Tyvärr räckte inte detta till avancemang.
Henning Mankell : Minnet av en smutsig ängel
Denna bok om Hanna Lundmark, som på olika vägar hamnade i Portugisiska Östafrika, är mycket annorlunda. Mankell gör denna märkliga historia levande, och man rycks med i Hannas äventyr. Bl.a. blir hon ägarinna till en bordell. Hon engagerar sig för de svarta kvinnornas situation, vilket inte uppskattas bland den styrande vita majoriteten. Mankell bygger denna historia på en verklig händelse, om en kvinna som vid sekelskiftet ägde en bordell i Afrika. ”Minnet av en smutsig ängel” är mycket gripande och läsvärd.
Marys jätteglass i Mariehamn
Idag måndag 18 juni besökte vi Mariehamn. Jag handlade biljetter till ”Danat ur havsvågor”, en teaterföreställning om Ålands självständighetsförklaring för 90 år sedan. Sen köpte jag frimärken som Caroline af Ugglas ritat. Hon är tydligen också en Ålandsvän. Under tiden Mary inventerade klädbutiker, köpte jag en glass med två jättekulor. Men Mary ska ju alltid vara värst! Hon skulle ha tre kulor!
I Norrströmma hos Hagman
Två veckor bodde vi i denna underbara stuga, bara några meter från havet. Tyvärr var det lite för kallt i vattnet. 11 grader är lite för kallt för min del. När det blev 14 grader tog jag ett mycket snabbt dopp. Men bastun var skön och varm. Vi fick underbar avkoppling med bokläsning, god mat, dryck och glada vänners besök.
Till Åland
Åter igen var det dags att åka med Eckerölinjen till vårt kära Åland. Tyvärr låg dimman tät över havet, men när vi närmade oss Åland lättade dimman upp. Efter inhandling av förnödenheter, satte vi oss i baren. Traditionsmässigt blev det räkmacka, öl och jägermeister. MS Eckerö var ganska tom denna förmiddag, så det var lugnt.
lördag 16 juni 2012
EM:s bästa radarpar
Hanna student med den äran
I samband med sin studentexamen rodde Hanna Maleus-Larsson hem två fina priser.
Idrottskölden i silver fick hon med motiveringen "Hanna har visat prov på framgångsrikt idrottskunnande och ledarskap. Med en positiv attityd har hon lyckats utveckla och motivera sig själv och andra att förkovra sig i ämnet Idrott och hälsa.
Idrottsskölden har delats ut sedan 1905. Av tidigare pristagare kan vi hitta Stefan Holm, systrarna Kallur, Magdalena Forsberg och Billan Westin. Ur Stiftelsen Gustaf Linds fond fick hon av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin ett stipendie på 5.000 kronor med motivationen "elev som visat utmärkt gott uppförande och ådagalagt synnerlig flit såväl under studierna som i det praktiska arbetet samt därjämte visat sig äga framstående kunskaperi trädgårdsyrket". Grattis Hanna!
De hade i alla fall kul på träningarna
Sverige åkte igår ut med buller och bång från EM. Som vanligt var svenska laget enormt uppskrivet i media. Gruppspelet verkade bara vara en formsak. Möjligtvis kände spelarna likadant. För de kom in i matchen mot Ukraina till synes helt oförberedda. Ukraina vann klart och rättvist. Första halvleken mot England verkade de överspända. Jag blev så trött, att jag la mig för att sova. Det var tydligen dumt, för Sverige visade sin bästa halvlek detta EM. Men ska man lyckas i ett stort mästerskap, räcker det inte med att spela bra fotboll i en av fyra halvlekar. Men vi har ju fått se massor med TV-bilder, på hur kul svenskarna har haft på träning. De har skojat och nojsat med varandra. Men var det därför svenska laget åkte till Ukraina?
torsdag 14 juni 2012
Strålande tider, härliga tider
"Strålande tider, härliga tider" är en diger historia över Thor Modéens skådespelarhistoria. Här finns mycket intressant fakta. Tyvärr gräver man ner sig i smådetaljer, som gör boken svår att ta till sig. Däremot anser jag att man kan använda boken som "fotobok". Här finns många spännande filmhistoriska bilder att se.
2012 års Bing & Gröndahl på plats
Anja Pärsson inleder årets Sommar-program
Idag har Sveriges Radio presenterat årets Sommar-värdar. Det finns många intressanta namn, som jag ser fram mot att avlyssna. Här kommer listan:
JUNI
23 Anja Pärson – F.d. skidåkare
24 David Hellenius – Programledare
25 Christina Lampe-Önnerud – Batteriuppfinnare, global entreprenör
26 Jo Nesbø – Författare
27 John Guidetti – Fotbollsspelare
28 Karin Falck – F.d. tv-producent, regissör
29 Trita Parsi – Statsvetare, Iran-expert
30 Yngwie Malmsteen – Gitarrist, kompositör
JULI
1 Klara Zimmergren – Programledare, manusförfattare
2 Amirzai Sangin – IT- och Telekommunikationsminister i Afghanistan
3 Emma Wiklund – Entreprenör
4 Ulf Ellervik – Professor i bioorganisk kemi
5 Lutfi Kolgjini – Travtränare, kusk, uppfödare
6 Neneh Cherry – Artist
7 Petter Stordalen – Hotellägare
8 Klara och Johanna Söderberg – Artister
9 Daniel Sjölin – Författare
10 Gudrun Sjödén – Designer, vd
11 Heidi Andersson – Armbryterska, programledare
12 Daniel Ek – Grundare, vd Spotify
13 Jenny Jägerfeld – Psykolog, författare, frilansskribent
14 Sébastien Boudet – Bagare, konditor
15 Thorsten Flinck – Skådespelare, regissör, sångare
16 Magdi Abdelhadi – Journalist
17 Katrin Sundberg – Skådespelare, regissör, manusförfattare
18 Björn Lindeblad – Föreläsare, meditationslärare
19 Jan Lööf – Författare, illustratör
20 Elsa Billgren – Programledare, vintagebloggare, personal shopper
21 Daniel Espinosa – Filmregissör
22 Eskil Pedersen – Ledare för AUF (Arbeidernes Ungdomfylking)
23 Rakel Chukri – Journalist
24 Eskil Erlandsson – Landsbygdsminister (c)
25 Marika Carlsson – Komiker
26 Christer Björkman – Producent Melodifestivalen
27 Marta Vieira da Silva – Fotbollsspelare
28 Jan Scherman – Direktör, f.d. vd TV4
29 Lars Lerin – Konstnär
30 Sara Bergmark Elfgren – Författare, manusförfattare
31 Anders Wijkman – Författare, f.d. EU-parlamentariker (kd)
AUGUSTI
1 Soran Ismail – Komiker
2 Elise Lindqvist – Volontär
3 Ebbot Lundberg – Artist, låtskrivare
4 Hannes Holm – Filmregissör, manusförfattare
5 Märta Tikkanen – Författare
6 Claes Dahlbäck – F.d. styrelseordf och vd Investor
7 Birgitta Svendén – Chef och vd Kungliga Operan
8 Jonas Jerebko – Basketspelare
9 Shima Niavarani – Skådespelare, artist
10 Stefan Löfven – Partiledare (s)
11 Johannes Brost – Skådespelare
12 Martina Haag – Författare, manusförfattare, skådespelare
13 Anders Olsson – Simmare
14 Lotta Lundgren – Matskribent, programledare
15 Ison Glasgow – Artist, radiopratare
16 Lotta Schelin – Fotbollsspelare
17 Amanda Svensson – Författare, kulturskribent
18 Marie Göranzon – Skådespelare
19 Henrik Dorsin – Skådespelare, komiker, sångare
EM-fotboll på Bio Rio
Tänk att det kan bli så bra att använda en biosalong, för att titta på TV! Nu var det inte bara TV. Vi satt mitt i TV-studion, där SVT regerade. Andre Pops, Johanna Frändén, Daniel Nannskog, Arne Hegerfors var på plats för att ge kloka kommentarer. Men vad gjorde stolpskottet Anders Frisk där?
Matchen började i ett hårt tempo. Holland var verkligen rappa i början, men Tyskland kontrade med ett stolpskott. I 24:e minuten passade Schweinsteiger fram Gomez på ett genialt sätt. Gomez vände om blixtsnabbt, och kunde i praktläge göra 1-0. Weltklasse! Sen blev det en period med högt okoncentrerat tempo. I 38:e minuten dök Gomez upp igen, och kunde snyggt göra 2-0. I slutet av första halvlek spelade Holland osäkert, och gav sig hän på onödiga ojustheter. Andra halvlek började inte med den starka press från Holland, som vi förväntat oss. Det blev chanser hela tiden åt bägge håll. Men så gjorde van Persie 2-1 i 73:e minuten. Då blev Holland plötsligt ett helt annat lag. Varför väntade de såg länge? Mot slutet fick vi se en tråkig men skicklig tysk maskning, för att få tiden att gå. Tre riktigt snygga mål fick vi se!
Svenske domaren Jonas Eriksson skötte sig verkligen bra. "Experten" Anders Frisk "höll med" om detta, fast han hittade en massa fel. Kul var att se hur koncentrerade Johanna Frändén och Daniel Nannskog var under matchen. På och kring bion var det bra stämning med både holländska och tyska supportrar.
söndag 10 juni 2012
Friends Arena arrangerar Speedway GP 2013!
Jason Crump vann GP i Köpenhamn
Köpenhamns trånga och korta bana gav en spännande och (ibland fult) underhållande speedway. Danske storfavoriten Nicki Pedersen började till hemmapublikens stora jubel med två starka heatsegrar. Sen skämde han ut sig efter noter, som den bortskämde diva han är. Det var överfall efter heaten på motståndare, våldsamma satsningar samt "läggningar", helt i onödan. Jason Crump började uselt med 3p efter 3 heat. Men sen var han helsäker. Kul att se denne Vetlandagrabb på hugget! En annan Vetlandagrabb, Jaroslaw Hampel, hade det svårare. Redan i första heatet skadade han sig svårt, och fick lämna arenan med ambulans. Fredrik Lindgren visade åter igen, att han verkligen är på gång. Efter en trasslig inledning, tog han sig till final och blev tvåa. Greg Hancock plockade som vanligt många poäng och blev trea.
Ställningen i GP efter fem deltävlingar: Greg Hancock 75p, Jason Crump 73p, Nicki Pedersen 66p, Chris Holder 61p, Tomasz Gollob 52p, Fredrik Lindgren 52p, Emil Sayfutdinov 48p, Jaroslaw Hampel 46p.
Tjejvättern 2012
Åter igen besökte vi Motala och Vätterbyn i samband med Tjejvättern. Det blev som vanligt en kul träff med släktingar. I år var vi fler som vilade, än de som cyklade. Men Mary, Mia och Ulla kämpade på och cyklade hem med den äran. 10 mil är inget man cyklar sig genom utan vidare. I Vätterbyn trivdes som vi alltid gjort. Vädret var hyfsat, och vi kunde koppla av med simning i bassängen, bokläsning, korsordsläsning, fotbolls-EM mm. Kul!
torsdag 7 juni 2012
Kvarndammens vandrarhem
onsdag 6 juni 2012
Nermark svensk mästare
Ibland är idrott inte alls rättvis. Detta visades i dagens SM-final i Speedway i Vetlanda. Daniel Nermark blev svensk mästare på ett väldigt konstigt sätt. Han borde blivit utesluten i två heat efter vårdslös körning. Domaren blundade. Mot slutet av tävlingen fick vi reda på att man ändrat reglerna. Det var inte han som kört bäst i hela tävlingen som vann (Andreas Jonsson). Istället hittade man på extraregler, för att sista heatet skulle bli avgörande. Nermark, som egentligen kom på delad 3:e plats, blev helt plötsligt svensk mästare. Helt obegripligt! Annars var det en trevlig speedwaytävling på Vetlanda Motorstadion. Tyvärr var det bara 2.452 åskådare. Märkligt! Vädret var behagligt. Regnet höll sig borta. Arrangörerna gjorde ett mycket bra jobb. Men så var det då denne Nermark. I femte heatet tappade han kontrollen över sin motorcykel, vilket gjorde att Thomas H. Jonasson inte hade någonstans att ta vägen. Jonasson låg länge skadad efter detta. Varför inte Nermark blev utesluten är en stor gåta. I ett omkörningsheat försökte Nermark preja Peter Ljung, samtidigt som han fick resning på cykeln. Ljung vek undan, men varför reagerade inte domaren? Om speedwaysporten inte ska dö ut, måste vi få kompetenta domare och slippa pajasregler.
Johan Jensen USM-mästare
Med fem trygga heatsegrar såg Bysarnas Johan Jensen till att bli svensk ungdomsmästare i 80cc i Vetlanda. Han var egentligen ohotad. Värste konkurrenten Kenny Wennerstam verkade känna av publiktrycket på hemmaplan. Han missade flera starter. Till slut blev han ändå trea. Mellan dessa kom Emil Millberg från Masarna. Att märka är att Vetlandas 12-åring Alexander Woentin kom på sjätte plats. Det var många gånger tuffa och hårda dueller. När Dackarnas Joakim Christensen var på banan, var det totalt oreglerat.
tisdag 5 juni 2012
Jan Guillou : Brobyggarna
Brobyggarna är första delen i Jan Gullous nya svit med böcker om 1900-talets utveckling. Här handlar det om åren 1900-1919. Handlingen börjar med att tre bröder på en ö utanför Bergen,Norge förlorar sin far, som omkommer när ett fartyg sjunker. Bröderna visar sig vara genier som ingenjörer. De får via stipendium förkovra sig i detta yrke på elitskola i Dresden. Sen fortsätter deras historia var och en för sig. Äldste brodern Lauritz byggde järnvägar i Norge. Oskar byggde järnvägar i Afrika. Sverre försvann med sin käre lord till London. Därmed försvann han helt ur denna bok. De olika berättelserna om Lauritz och Oscar varvar varandra om problemen om att bygga järnväg. Men så kommer första världskriget och ställer till allt. Brobyggarna är en mycket intressant och välskriven bok. Av de nära 600 sidorna, tycker jag bara att ett 50-tal blir väl detaljerade om kriget i Afrika mot slutet. Jag ser dock fram mot fortsättningen!
söndag 3 juni 2012
SM-guld, SM-guld, SM-guld
Åter igen steg storklubben Hammarby fram igår. Charlotte Karlsson tog SM-guld i marathon på tiden 2.48.57.
lördag 2 juni 2012
Skebo triple gold
Idag provade jag ett nytt mycket spännande öl. Skebo triple gold innehåller som namnet säger tre olika sorters malt. Resultatet har blivit ett fräscht öl med frisk citruskaraktär. Typiskt dessertöl! Notera även svägerskan Lenas vackra finger med korken i handen!
Kåre gjorde det igen!
För 34:e gången genomförde Kåre Andersson Stockholm Marathon. Han är en av de få som genomfört alla loppen sedan 1979. I år blev det lite annorlunda förutsättningar. Regnet strilade, och blåsten ställde till det. Det var 4 grader i luften, men enligt experter innebar blåsten en känsla av -5 grader. Men Kåre verkade inte beröras av detta. Han malde på i sedvanlig stil.
fredag 1 juni 2012
EM-bibeln har anlänt
Om en vecka startar fotbolls-EM. Idag kom Aftonbladet ut med sin EM-bibel, med mycket intressant läsning. Nu hoppas vi på fin fotboll, och inte samma skitfotboll som visades upp på senaste VM. Då handlade det mest om filmningar och ojust spel. EM blir stentufft. I VM kan man "vila" lite grann i början. Men detta går inte i VM. Här gäller det att slåss om varje poäng. Tyvärr tror jag inte att Sverige är tillräckligt bra, för att gå vidare. Zlatan har sällan lyckats i landslaget, och Olof Mellberg ser allt tyngre och trögare ut. Även Andreas Isakssons karriärkurva verkar vara på väg ner. Mitt tips är att Holland slår Tyskland i finalen, men jag garderar med de 12 andra länderna. Öppningsmatchen om en vecka är en riktig rackarysare; Polen - Grekland!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Hammarby - Manchester C 1-2
Publikrekord för seriefotboll för damer; 20.428 åskådare. Fantastiskt! Vilken stämning! Hammarby blev stulna på en straff i början av matche...
-
Mannen bakom Oscars-belönade dokumentärfilmen "Searching for sugar man", har avlidit, 36 år gammal. Malik har senaste tiden drab...
-
En mycket bra idrottsbok! Hammarbyiten och landslagsmannen Albin Tingsvall berättar om alla de vedermödor som en elitidrottsmans vardag bär...
-
Den sjätte boken om Olivia Rönning och Tom Stilton, är liksom de förra, en deckare som ej går att sluta läsa när man har börjat. Denna gån...