torsdag 25 mars 2010

Svenska mästarna

Patrik Nordgaard, 30 år, målvakt. Patrik har verkligen genomgått en fantastisk utveckling under säsongen. Vi var flera som dömde ut honom, som den punkt som Hammarby skulle falla på i slutspelet. Men efter ett långt skadeuppehåll kom han tillbaka som en helt annan målvakt. I slutspelet har hans räddningar faktiskt räddat Hammarby.

Patrik Hedberg, 21 år, målvakt. Utlånad från Falun. Patrik kom in när Hammarby hade stora skadeproblem på målvaktssidan. Han gjorde flera mycket bra insatser. Han är ett verkligt framtidslöfte, som jag hoppas att Hammarby får behålla.

Rickard Johansson, 28 år, målvakt. Rickard gjorde ett bra jobb under Nordgaards skadetid. Det märktes att han var orutinerad, men han kämpade väl.

Olov Englund, 27 år. Olov har varit klippan i försvaret. Han är ju också en av världens bästa backar. Hans tuffa och brytsäkra spelstil ställer verkligen till det för motståndarna.

Johan Östblom, 28 år. Johan har nog spelat på alla positioner under säsongen, utom som målvakt. I början av säsongen spelade han libero, vilket inte passade honom så bra. Sen har han under säsongen gjort storjobb på mittfältet, för att under finalen göra en stormatch som defensiv forward.

Ulf Einarsson, 29 år. Ulf har verkligen gjort ett storjobb under hela säsongen. I flera matcher har hans kämpahumör avgjort. Han sliter oerhört i varje match.

Stefan Erixon, 33 år. X-et är lagkapten och verkligen en kille som får med sig de andra i laget. Även hans arbetskapacitet är mycket stor. Senare år har han också blivit storskytt. Med liten ansats får han iväg kanonskott.

David Pizzoni Elfving, 25 år. ”Pizzan” är förmodligen den mest offensive back som spelat i elitserien. Jag tycker faktiskt att han passar bättre som mittfältare. Hans uppåkningar är härliga, men försvarsspelet är lite oroligt.

Lars Johansson, 34 år. Lars är ytterligare en spelare som kommit igen mot slutet av säsongen. I finalen kämpade han oerhört. Men under hela säsongen har han i flera matcher visat osäkerhet.

Robin Sundin, 27 år. Robin fick äran att avgöra SM-finalen, och det är han värd. Han ligger bakom mycket som händer i Hammarbys spel.

Robert Rimgård, 21 år. Robert slog igenom med glans som 18-åring, och har sedan drabbats av skadeproblem. Men i år verkar han vara på väg tillbaka.

Patrik Nilsson, 28 år. Vid VM fick han pris som världens bäste forward. Det är bara att hålla med. Han har under året utvecklat passningsspelet, vilket gjort honom ännu bättre. Trots sina dryga 100 kilo är han förvånansvärt smidig.

Rickard Koch, 34 år. Rickard är mannen som i sina bästa stunder kan riva sönder vilket motståndarförsvar som helst. Han verkar kunna åka skridskor hur länge som helst.

Gustav Björkman, 35 år. ”Gurra” är den verklige kämpen, som med bara sitt kroppsspråk höjer moralen hos egna spelare, och sänker moralen hos andra. Han verkar dock ha gjort sina bästa år som bandyspelare.

Jesper Eriksson, 27 år. Jesper är urtypen för begreppet ”vattenbärare”. Han kämpar och ligger i, för att ge sina lagkamrater möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...