torsdag 18 mars 2010

Bollnäs blev Hammarbys finalmotståndare

Om Hammarby hade en enkel väg i semifinalen, så var det tvärtom för Bollnäs. Kampen mot Sandviken var stenhård. På övertid i femte matchen kunde Bollnäs avgöra efter ett rent hjärnsläpp av Linus Pettersson i Sandviken. Bollnäs har ett halvt läge framför mål, när han slängde klubban. Givetvis blev det straff, där Bollnäs kunde avgöra. Vilken rysare! Sandviken som dominerat elitserien under lång tid blev utslagna innan finalen. Linus Pettersson måtte må väldigt dåligt efter detta.
Bollnäs är ingen önskemotståndare i en SM-final. För det första är det ett mycket duktigt lag, med många bra spelare. För det andra är de ojämna. I en serie bäst av fem, tror jag att Hammarby skulle vinna. Men i en enda match? Mycket osäkert.
Hur påverkar att Hammarby vilat, medan Bollnäs hållit tempot uppe? Det är svårt att veta, men jag tror att Bollnäs har en fördel i början av matchen. Men ett utvilat Hammarby bör ha mer kraft i sluten av matchen.
Per Hellmyrs är enligt min mening Sveriges bäste bandyspelare. Att han inte är nominerad som årets spelare är en gåta. Han kan själv avgöra vilken bandymatch som helst. Ett annat hot är målvakten Oksanens utkast till den suvärene bollnedtagaren Aaltonen. Det kommer att bli en riktig nervbitare på söndag!
Fotot är hämtat från www.bandysverige.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...