torsdag 18 mars 2010

Royal Palace Sprint

Årets Slottssprint blev precis lika intensiv och kul som tidigare år. I år fick vi ju också uppleva flera OS-hjältar. Den kalla vintern gjorde att spåren var bättre än på många år. När spårchefen heter Thomas Wassberg, så vet man att högsta kvalité är garanterad för åkarna.
I damernas final fanns bl.a. storfavoriterna Justyna Kowalcsyk och Marit Björgen på startlinjen. Men de hade ingen chans mot vår egna Anna Olsson. Hon körde "skiten" ur motståndarna i alla sina heat. Hon säger själv att detta var hennes sista tävling. Det låter ju lite märkligt med tanke på denna insats, men hon kanske ska sluta när hon är på topp. Justyna Kowalczyk var dagens gladaste löpare. Det riktigt strålade om henne inför varje start. Det kanske berodde på ett gäng högljudda polacker vid sidan om oss.
Herrarnas final var i antal svenskdominerad. Någon lagkörning blev det dock inte frågan om. Varför vet jag inte. Norrmannen och ryssen fick fullt spelrum, medans svenskarna slogs mot varandra. Resultatet av detta var att Petter Northug och Nikita Kriukov fick stort försprång inför spurtbacken. Emil Jönsson kom som ett spjut, men nådde inte ända fram. Petter Northug var ett spännande inslag. Han struntade i att sätta fästvalla på sina skidor, vilket gjorde att han gled mycket lättare än sina konkurrenter. Men i uppförsbacken mot mål tappade han enormt mycket. Det såg märkligt ut när han i starten stapplade fram, när de andra drog iväg. För Petter passade denna märkliga taktik, men jag undrar hur många som har denna styrka?
Royal Palace Sprint är en härlig upplevelse. Det är synd att det inte finns bättre läktare kring Skeppsbron, så fler åskådare kan se tävlingarna bättre utan att slå sig fram. Det finns vissa som är hänsynslösa för att ta sig fram till bra åskådarplatser. Jag erkänner att jag var en av dem. Men bra såg jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...