lördag 1 maj 2010

Armida

Rossinis Armida är inte någon av de mest kända operaverken. Men den borde vara det. Denna uppsättning är en av de bästa operorna jag sett. Direktsändningarna från Metropolitan i New York är slut för denna säsong, men i början av oktober kommer nästa säsong.
Renee Fleming är som vanligt helt enastående. Rollen som Armida är tydligen en av hennes favoritroller. Detta märks. Framför allt i sista akten lyser det om henne. Men hennes motaktör Lawrence Brownlee står inte långt efter. Hur denne lille man får så mycket volym i rösten är ofattbart. Rollen som Rinaldo gör han på ett suveränt sätt.
Armida försvann väldigt fort, trots att operan varade i nästan fyra timmar. Det enda som kändes trögt var en lång balett i andra akten av tre.
Tyvärr fanns det flera tomma stolar i Kallhälls Folkets Hus denna kväll. Föreställningen har varit fullbokad för länge sedan, men flera har hoppat av i sista stund. Detta är oförskämt! Folkets Hus tappar intäkter, och andra som skulle viljat se operan fick inte chansen. Vissa anser att de är mer värda än andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ungern - Schweiz 1-3

Schweiz dominerade matchen mot Ungern med mycket vasst anfallsspel. Matchfakta: (12) 0-1 Kwadwo Duah (45) 0-2 Michel Aebisher (66) 1-2 Barn...