onsdag 12 maj 2010

Dan Brown:Den förlorade symbolen

Efter många år kom Dan Brown med en ny thriller. "Den förlorade symbolen" tog många års faktainsamling att göra. Åter igen kastas man direkt in i spännande händelser fyllda med hemligheter och mystik. Har man väl börjat läsa en bok av Dan Brown, är det svårt att sluta läsa. Browns hjälte heter Robert Langdon och är en slags professor i religiösa mysterier. Detta är hans femte bok, och en av de bättre. Den enda bok jag inte tyckt varit så bra, var den förra som gavs ut i Sverige "Gåtornas palats". Jag trodde då, att han hade tappat sin fantasikraft. Men detta visar sig nu vara hans första bok, som inte gavs ut i Sverige direkt. Mest känd är "Da-Vinci-koden", som också har filmatiseras.
Ibland blir Browns böcker lite långtradiga, pga. långa episoder med kodlösningar och religiösa betraktelser. Men totalt är hans böcker mästerverk. Läs "Den förlorade symbolen"! Se bara till att du har gott om tid! Annars är det svårt att låta sig slukas av en bok med 616 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ungern - Schweiz 1-3

Schweiz dominerade matchen mot Ungern med mycket vasst anfallsspel. Matchfakta: (12) 0-1 Kwadwo Duah (45) 0-2 Michel Aebisher (66) 1-2 Barn...