lördag 8 maj 2010

Hammarby - Brage 0-1

Att betala 280 svenska kronor för en så dålig match som denna är hutlöst. Spelarna borde dra av från sina löner, och betala tillbaka biljettpriserna till oss drabade. Fotboll går ut på att göra mål. Då kräver man att spelarna också försöker göra det. Den enda målsituationen som Hammarby hade under denna match, var när en Bragespelare höll på att nicka bollen i eget mål.
Framåt hände ingenting för Hammarby, när Linus Hallenius inte var med. Det märkliga var att de bägge målskyttarna från matchen mot Assyriska inte var med i förstauppställningen. Först i sista kvarten kom Sebastian Castro-Tello och Simon Helg in på plan. Innan dess hände ingenting framåt. Bakåt är spelarna duktiga, men de har inte spelat ihop sig. Missförstånd i försvaret gav Brage 0-1. Brage använde samma taktik som Hammarby använde i Södertälje mot Assyriska. De lät Hammarby hålla bollen, och sen satsa på kontringar. Om inte Hammarbys målvakt Johannes Hopf varit så skicklig, hade nederlaget blivit klart större.
Det positiva i Hammarbys A-lag i år, är att så många spelare kommer från Talangföreningen. Både mittbacken Isak Dahlin och ytterbacken Mauro Saez Jarpa gjorde bra insatser.
Domaren Andreas Ekberg från Lund verkade sova långa tider under matchen. Det har jag full förståelse för, när matchen var så långtråkig.
Hammarby är verkligen långt från Allsvenskan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ungern - Schweiz 1-3

Schweiz dominerade matchen mot Ungern med mycket vasst anfallsspel. Matchfakta: (12) 0-1 Kwadwo Duah (45) 0-2 Michel Aebisher (66) 1-2 Barn...