onsdag 21 februari 2018

Utklassning när Hammarby vann tredje kvartsfinalen

Vetlandas märkliga beteende för att få Christoffer Fagerström avstängd blev ordentlig tändvätska för Hammarby. Trots att inte Christoffer var med körde man över Vetlanda ordentligt. Det var märkbart irriterat bland spelarna, men domarna med Jacob Hallkvist i spetsen lyckades hålla kontroll över spelet. Trots att det "small" både i spelet och utanför. 
Hammarby startade i ett ursinnigt tempo. Alan Dzhusoev spelade fram Jesper Jonsson, som elegant lättade in bollen till 1-0. Strax efter visade Jesper andra kvalitéer med ett kanonskott som gav 2-0. Vetlanda kontrade några gånger, men då stod Patrik Hedberg i vägen. Det pigga Hammarbyspelet fortsatte. Adam Gilljam såg till att det blev 3-0 med ett kanonskott. Innan dess hade Jesper Jonsson prickat ribban. Patrik Hedberg fortsatte med sitt säkra agerande, och fick till och med en målgivande passning med ett jätteutkast. Jesper Jonsson tog emot bollen i friläge, och slog iskallt in bollen till 4-0. Magnus Brodén fyllde på med 5-0. I slutminuterna hade Vetlanda ett farligt anfall. Patrik Hedberg räddade två gånger, men till slut kunde Daniel Johansson göra 5-1. Vetlanda fick sista mot slutet två utvisningar för rejäla ojustheter. Hammarby fick en straff, som tyvärr missades. 
Även i andra halvlek tog Hammarby initiativet. Robin Sundin svarade för 6-1 och David Pizzoni Elfving 7-1. Sen var det åter igen dags för Jesper Jonsson. Vetlandaförsvaret gjorde en grov miss, och det gör man inte ostraffat mot Jesper. 8-1 var ett faktum. En frispelad Ivan Lebedev svarade för 9-1. Hammarbys andra hörnmål denna match slog Adam Gilljam in till 10-1. Patrik Hedberg fortsatte att vara säkerheten själv, men en lurig boll friställde Filip Lindqvist som lätt kunde reducera till 10-2. David Brodén avslutade målskyttet, och slutresultatet 11-2 var ett faktum. 
Som tidigare konstaterats var det en mycket irriterad stämning under matchen. Men att som Vetlanda lämna arenan, utan att tacka motståndarna är inte acceptabelt. Att tacka motståndarna efter matchen är kutym och heder i alla lagidrotter, och gäller verkligen i bandy.  
Matchstatistik: 
Hammarby - Vetlanda 11-2 (5-1) 
1-0 Jesper Jonsson (3) 
2-0 Jesper Jonsson (7) 
3-0 Adam Gilljam (20) 
4-0 Jesper Jonsson (35) 
5-0 David Brodén (38) 
5-1 Daniel Johansson (42) 
------------------------------------ 
6-1 Robin Sundin (49) 
7-1 David Pizzoni Elfving (58) 
8-1 Jesper Jonsson (64) 
9-1 Ivan Lebedev (70) 
10-1 Adam Gilljam (76) 
10-2 Philip Lindqvist (89) 
11-2 David Brodén (91) 
Publik: 1 955 
Hörnor: 7-5 
Utvisningar: 10-20 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sara Kristoffersson : Det förlorade paradiset

Sara Kristoffersson har skrivit en bok om Konsum historia. Det är väldokumenterat, men ganska tungt. För mig som jobbat inom Konsumentkooper...