lördag 10 februari 2018

Sandviken körde över Hammarby

Det var mycket som stod på spel denna match. Ettan och tvåan i serien med två omgångar kvar. Det märktes på Sandvikenspelarna. De var verkligen på hugget. Men Hammarbys spelare var inte riktigt med i matchen. Det visades upp ett spel utan riktig taktik, där lagdelarna inte höll ihop. Efter 10 minuter tog Hammarby time-out. Meningen med time-out är ju att man ska få möjlighet att diskutera och ändra spelupplägg. Men Hammarby fortsatte som tidigare. Sandvikens spjutspetsar kunde gång efter annan åka förbi ett ihåligt försvar. Christoffer Edlund som inte gjorde någon glad under VM, var på verkligt spelhumör. 5-0 i halvlek var absolut inte godkänt för Hammarby, men helt klart rättvist.
Några Hammarbyoptimister förväntade sig en vändning i andra halvlek. Men Sandviken trummade på som i första. Gång efter annan kunde Sandvikenspelare ostört ta sig fram till mål. Hammarbys anfall fastnade hela tiden i Sandvikens täta försvar. Först i 86:e minuten kunde Jesper Jonsson göra Hammarbys tröstmål, efter en hörna. Ivan Lebedev utsågs till Hammarbys bästa spelare, och Joel Othén till Sandvikens. Hammarbyspelarna får, enligt mig och många andra, inte godkänt för denna match. Nu blir det riktigt spännande i sista omgången mot Villa Lidköping. Nu hotar en femteplats, om inte Hammarby hittar tillbaka till sitt fina spel.
Mycket har talats om Göranssons Arena, men jag blev inte imponerad. Trots att det är inomhus var det mycket kallt. Sarger fick ligga i oordning långa tider. Många spelares fall tydde på dålig is. Det var också mycket vatten på isen. Inomhusspel lär ju borga för perfekt kvalité. Riktigt dåligt blev det när maskoten Pigge, valde att håna Hammarbypubliken efter ett av Sandvikens mål. Med tanke på Sandvikens fina spel, var det märkbart tyst bland Sandvikens åskådare. Enligt Bandypuls hördes Hammarbyklacken mycket mer, fast vi bara var ett 50-tal.