fredag 16 februari 2018

Hammarby vann första kvartsfinalen

Det blev vinst för Hammarby mot Vetlanda, men spelet övertygar inte. Med skickliga hörnor kunde Vetlanda ta ledningen med 0-2. Hammarby kunde kvittera innan paus, men spelet gick knackigt. Mycket av detta berodde på en svag domarinsats. Ulrik Bergman anses som en av Sveriges bästa domare. Då är det märkligt att han upplevs som så osäker. Spelarna hade ingen möjlighet att bedöma nivån på domsluten.
I början av andra halvlek satte Hammarby fart. Vetlandas spelare orkade inte hänga med. Snabbt tog Hammarby ledningen med 4-2. Men sen mattades spelet av igen. Vetlanda stack upp flera gånger, men som så många gånger tidigare svarade Patrik Hedberg för flera kvalificerade räddningar. Framåt var det Jesper Jonsson och Adam Gilljam som låg på som bäst. Men det saknas en ordentlig speltaktik. Spelarna verkar inte riktigt veta sin roll.
På övertid urartade matchen totalt. Philip Lennartsson fick ett s.k. spel, och måttade ett våldsamt slag på Adam Gilljam. Det är ju inte första gången vi ser liknande händelser från denne spelaren på Zinkensdamm. För några år sedan var det nära att Per Einarsson fick livshotande skador efter ett överfall. Lennartsson fick grovt matchstraff, och blir därmed automatiskt avstängd en match. Jag hoppas verkligen att han får längre straff.

Matchfakta:
0-1 Daniel Johansson (11)
0-2 Joakim Andersson (16)
1-2 Ilja Grachev (18)
2-2 Adam Gilljam (25)
------------------------------------------
3-2 Kasper Milerud (49)
4-2 Jesper Jonsson (54)
5-2 Jesper Jonsson (74)
6-2 Adam Gilljam (80)
Publik: 1 614


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sara Kristoffersson : Det förlorade paradiset

Sara Kristoffersson har skrivit en bok om Konsum historia. Det är väldokumenterat, men ganska tungt. För mig som jobbat inom Konsumentkooper...