torsdag 28 april 2011

Lill-Babs på Scalateatern

Vilken artist! Jag har väl aldrig tidigare tyckt att Lill-Babs varit någon större stjärna. Men ikväll fick jag för första gången se henne direkt på scen. Vilken show! Lill-Babs är 73 år, och har varit stjärna i hela mitt liv! Hur orkar hon med?
Showen som heter "låtarna, återblickar,nuet", handlar om just det. Hon sjunger och pratar om vartannat. Tempot är högt och hela tiden finns det värme, humor och nostalgi med.
Hon berättar om episoder från sitt liv. Riktigt rörande blir det när hon berättar om sin 60-årskalas, när hennes tre döttrar sjunger en nyskriven låt för henne. "Om inte du fanns". När hon sjöng denna låt märktes det på henne hur rörd hon var.
Hon sprallade bland publiken och hittade både Claes-Göran och Manolito. Hon berömde många personer som betytt mycket för henne. Det var text- och låtskrivare, men framför allt hennes döttrar.
Finns det egentligen någon motsvarighet till Lill-Babs inom show business i Sverige, om man ser till lång och trogen tjänst? Jag är lyrisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...