lördag 4 april 2015

Ryssland åter igen världsmästare

Sverige inledde denna VM-final med att chocka, ett överraskat Ryssland. Redan efter 7 minuter ledde Sverige med 2-0. Men efter hand tog Ryssland över. Flera strålande räddningar av Andreas Bergwall, höll Sverige kvar i matchen. Strax innan halvtid kunde dock Ryssland reducera.
Andra halvlek körde Ryssland för fullt. Bergwall fortsatte att storspela. När Patrik Nilsson 5 minuter för ordinarie sluttid gjorde 3-1, var det definitivt inte rättvist. Men svenska spelarna jublade, och tappade fokus. Ryssarna gick enkelt åka igenom svenska försvaret gång efter annan, och på kort tid ordna fyra mål utan att bli störda. Ryssland är helt klart värdiga världsmästare. Men så rutinerade och skickliga spelare som Sverige har, ska inte tappa greppet på detta vis.