lördag 4 april 2015

Hammarby leder fotbollsallsvenskan!

30 278 åskådare är inte ofta med i en allsvensk fotbollsmatch. Men så var fallet i matchen Hammarby-Häcken. Stämningen var verkligen på topp. När musiken stoppades i "Just idag är jag stark", fortsatte publiken ändå att sjunga rakt ut.
Kvalitén på spelet var typisk "försäsongsk". Mycket vilja men okoncentrerat. Hammarby började bäst, och framför allt var Linus Hallenius på hugget. Tidigt i matchen gav det utdelning, när en Häcken försvarare var tvungen att hålla fast Linus flera gånger i ett anfall inom straffområdet. Kennedy väntade ut målvakten, och la in bollen tvärsäkert.
Sen blev det lite ställningskrig. Häcken hade flera chanser, som inte ledde till någonting. Men mitt i allt Häcken-spel, fick storspelande Nahir Besara fram bollen till energiknippet Måns Söderqvist. Måns fick på en toppträff, och Hammarby kunde gå till halvtidsledning med 2-0.
Häcken hade det mesta spelet i andra halvlek, men nådde inte riktigt fram till straffområdet. Hammarby kunde säkert vinna sin första match i årets allsvenska. Härligt!
Kritik måste dock skickas till Nya Söderstadion. Efter två år verkar den fortfarande inte vara färdig? Hänvisningsskyltar saknas, högtalaranläggningen är dålig, det är trångt och svårt att ta sig till och från arenan. Hur ska detta bli om en dryg vecka, när det är dags för derby mot Skansen?
Matchfakta:
(13) 1-0 Kennedy Bakircioglu
(39) 2-0 Måns Söderqvist
Publik: 30 278

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Svenskt rekord 100 meter

Henrik Larsson visar rekordform i år. Under en tävling i Österrike slog han till med 10,08 på 100 meter löpning vilket är svenskt rekord.