söndag 28 juli 2013

Tyskland åter igen Europamästare!

Tyskland vann välförtjänt EM-finalen på Friends Arena. Inför finalen var jag orolig för att spelet skulle bli för defensivt. Men det blev det inte. Slutresultat 1-0 speglar verkligen inte matchen, för det fanns chanser hela tiden. Norge missade två mycket tveksamma straffar, eller Nadine Angerer räddade. Matchen började i ett högt tempo, med liten fördel för Norge. I mitten av första halvleken sjönk tempot. I andra halvlek satte tyskorna full fart, och nyinhoppande Anja Mittag kunde göra matchens enda mål. Tyskland vann välförtjänt. Friends Arena är verkligen fin. Trots att vi hade platser på kortsidan bakom ena målet, hade vi verkligen bra översikt över spelet. Stämningen var verkligen positiv och bra. Det enda jag reagerade på, var pladdret under nationalsångerna. Visserligen var det inte Sveriges nationalsång. Men lite hänsyn till andra nationer tycker jag man kan vissa. Hyllningen till svenska laget i pausen var enkel, härlig och pampig. Att komma ut från Friends Arena gick direkt utan problem. Några hundra meter bort stod buss 102 och väntade. Vi fick vänta en stund i Sundbyberg, men 45 minuter efter matchslut var vi i Kallhäll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...