torsdag 17 maj 2012

Vetlandas Kenny Wennerstam vann SEFF-mästerskapen ungdom och Silverhjälmen

SEFF-mästerskapen för ungdom är en mycket åtråvärd vinst, för svenska speedwayjuniorer (upp till 16 år). )SEFF = Svenska ElitFörarFöreningen.) Idag avgjordes finalen på Veddestavallen i Järfälla. Det blev mycket spännande och bra heat. Alla verkade slå alla. Till slut var det några som visade sig vara strået bättre än de andra. Kenny Wennerstam var den som både körde bra, och hade maskinen i ordning. Dittills fullpoängarna Johan Jensen och Alexander Johansson, hade ledningen i sina heat när cyklarna gav upp. Särskilt uppmärksammades Vetlandas Alexander Woentin endast 12 år gammal. Han körde riktigt bra, och tog åtta poäng. Resultat SEFF-mästerskapen: 1. Kenny Wennerstam Vetlanda 14p 2. Johan Jensen, Gotland 12 p 3. Andreas Runesson, Vetlanda 12 p 4. Alexander Johansson, Motala 11 p 5. Christoffer Selvin, Mariestad Efter ordinarie tävling vidtog ett finalheat om Aftonbladets Silverhjälm. Denna har legat i träda sedan 1965 då den vanns av Leif Enecrona. Han skänkte denna till SEFF, som nu startat en ny vandringsprisomgång med den fina hjälmen. Även här vann Kenny Wennerstam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verstappen vann i Kinas GP

Åter igen var Max Verstappen överlägsen i ett F1-lopp. Han har nu vunnit 23 av de 25 senaste loppen. Det börjar bli för tråkigt. Dessutom fö...