onsdag 13 oktober 2021

Sverige - Grekland 2-0

I första halvlek hade Sverige tur, för det var Grekland som hade chanserna med bl.a. ett stolpskott och ett ribbskott. Det var nog bara TV4:s Hasse Backe, som tyckte att Sverige hade många chanser. Men med hjärtat i halsgropen kunde Sverige gå ut med 0-0 i paus.

Sverige spelade bättre i andra halvlek, samtidigt som Grekland började göra en del misstag. Straffen som gav 1-0 var helt onödig. Alexander Isak hade omöjlig vinkel när han brutalt fälldes. Vid 2-0 glömde grekerna bort försvaret helt. Men här ska Sverige målvakt Robin Olsen ha en stor eloge. Efter en räddning kunde han snabbt slå en lång passning över hela planen, som Alexander Isak kunde snappa upp. Iskallt fintade Alexander bort grekiska försvararna, och enkelt lägga bollen imål.

Svenskt rekord 100 meter

Henrik Larsson visar rekordform i år. Under en tävling i Österrike slog han till med 10,08 på 100 meter löpning vilket är svenskt rekord.