söndag 17 februari 2019

Stark kämpainsats av Hammarby damer

I början av säsongen hade inte Hammarby någon chans mot Uppsala. Men nu stretade man emot ordentligt. Direkt satsade Sofie Zachrisson på ett långskott vid ett frislag. Hon fick bra träff, och 1-0 var ett faktum. Sen gjorde Uppsala några snabb mål efter tveksamma domaringripanden. 1-1 föregicks av att Hammarbys målvakt Wilma Askwall blev påkörd, varpå 1-2 var misstänkt likt hög klubba. Clara Ringmar i Uppsala svarade för en mycket onödig påkörning av Hammarbys Sofias Forsman. Clara fick 10 minuters utvisning, medan Sofia var borta resten av matchen. Rapport säger dock att hon mår bra idag. Sanna Rinnbäck passade påpassligt på, och såg till att halvtidsresultatet fastställdes till 2-3.

Början av andra halvlek tappade Hammarby tempo, och Uppsala kunde dra ifrån till 3-6. Men därefter visade Hammarbytjejerna god kampmoral, och var nära att ta in hela försprånget. Sofie Zachrisson var åter igen på hugget, och svarade för tre mål. Domarinsatsen kan vi lämna därhän, men det gick åt mycket tid för internkonferenser.

Det har verkligen varit roligt att följa damlagets utveckling under säsongen. Stora förluster i början, har bytts ut till jämna matcher mot slutet. Ibland har orutinen lyst igenom, men tänk på att snittåldern är under 20 år. Utvecklingen under nästa säsong kommer att bli mycket intressant.

Ungern - Schweiz 1-3

Schweiz dominerade matchen mot Ungern med mycket vasst anfallsspel. Matchfakta: (12) 0-1 Kwadwo Duah (45) 0-2 Michel Aebisher (66) 1-2 Barn...