söndag 20 juli 2014

Tivoli

Ett besök i Köpenhamn innebär nästan automatiskt ett besök på Tivoli. Det började inte bra. Vi var hungriga, och satte oss i krog med bier och wurst med bratwurst. Betjäningen log mot oss, och var väldigt trevliga. Men vi fick inte beställa. Efter lång stund fick vi reda på att beställning skulle ske på annan våning. Varför inte tala om det? Danskjävlar! Vi gick en runda till, och hittade en restaurang som såg intressant ut. När vi väntade på vår mat i lång tid, märkte vi hur bordsgrannar fick sin mat den ene efter den andre. Efter 45 minuter fick vi vår mat, visserligen med en pilsner i kompensation. Men, danskjävlar!
Sen gick vi runt i Tivoli, som har en fantastiskt fin miljö. Framåt kvällen började det bli lite kyligt, så vi bestämde oss för att till efterrätt avnjuta Irish Coffee. Mycket gott! En lång stund stod vi sen och tittade på den mest märkliga underhållning man kan tänka sig. En maskin förde ett flygplan i hög hastighet framåt/uppåt/neråt och hit och dit. Kön till detta märkliga spektakel var mycket lång. Märkligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nyförvärv hos Hammarby Bandy

Hammarby Bandy verkar satsa ordentligt inför nästa säsong. Flera nyförvärv presenteras. Fredrik Lönn kommer från Motala efter 13 säsonger m...