fredag 27 mars 2009

Bo "Bulla" Berggren

HV71 var bättre förr! Visserligen nådde de sällan elitserien, och när de gick upp åkte de genast ut. Ändå var de bättre än nu, när de tävlar om SM-guld. Hur detta kan komma sig, kan de lärde fundera över. Men så är det. Jag glömmer aldrig när Bulla Berggren kom glidande över isen. Han hade nog inte så bra kondition, för efter ett tiotal skridskoskär blev han knallröd i ansiktet. Det gick inte så fort. Men vilken teknik han hade! Bulla kunde finta upp vilken spelare som helst på läktaren. Sjung gärna med HV-klackens hyllning till Bulla med melodin från familjen Adams:
Det var en gång en kille
som alltid hade dille
att lura Uffe Sterner
uppå läktaren
Vem kan det va XX
Vem kan det va XX
Vem kan det va, Vem kan det va
Vem kan det vaXX
Han kallades för Bulla
å det bästa som han visste
det var att lura Sterner uppå läktaren

Bilden är hämtad från ett kvalprogram från 1977. HV71 slog Karlskoga med 13-2. Ett av Karlskogas mål gjordes av nuvarande förbundskapten Bengt-Åke Gustavsson. I HV71s lag spelade Anders Wilander, bror till nuvarande förbundskapten i tennis. Tänk vad mycket spännande man kan hitta i gamla program!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hammarby fotbolls årskrönika 2022

Så kom den då till slut. Kraftigt försenad. Gunnar Persson & Jonas Cederquist har skrivit 2022 års fotbollskrönika. Här finns alla fakta...